135 инструмента за разбиване открити при  претърсването на три адреса,

...
 135 инструмента за разбиване открити при  претърсването на три адреса,
Коментари Харесай

Тандемът украински крадци действал обиграно и с изключителна конспиративност

 135 инструмента за разтрошаване открити при  претърсването на три адреса, свързани с обирджиите

Изключително обиграни се оказали украинските крадци, тарашили жилища в Бургас. Тандемът работил с огромна нелегалност - с прилагане на ръкавици, оставяне на автомобила надалеч от мястото, а кражбите са осъществявани денем в жилища, където няма притежатели.

Претърсени са три адреса, в които са открити  множество принадлежности за отключване и разтрошаване на порти – шперцове, отвертки, пили, къртачи – 135 броя.

Открита е валута от разнообразни типове – 118 хиляди $, 40 хиляди евро, 20 хиляди лв. и други парични единици, чийто генезис и сега се открива.



Това стана ясно на брифинг на шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и административния началник на Районна прокуратура Мария Маркова.

Част от сумите и предметите, отнети от жилищата, се съхраняват в двете квартири, както и на трето място, употребено от украинка. Много бързо се изразходвали откраднатите суми, да вземем за пример след кражбата незабавно закупуват 2 Айфона за 5 хиляди лева

От 3 до 15 години отнемане от независимост и лишаване на имущество грозят двамата украинци, прониквали и обирали жилища в Бургас. Единият е на 37, а другият е на 45 години. Деянието е разкрито в границите на една седмица, сподели прокурор Маркова и благодари за отличната работа на чиновниците от обособените браншове в ОДМВР-Бургас.

Старши комисар Калоянов разясни, че единият от крадците е тук със фамилията си от юли месец и живее чартърен със брачната половинка и детето си в Бургас. Вторият е тук от юли също, само че е без статут е и живее чартърен в Несебър Двамата са направили кражбата.

Два автомобила с украинска регистрация, единият има няколко излизания в посока Румъния. Предвид престъпното си минало в Украйна, за което получихме информация и се откри, че са осъждани за доста закононарушения, измежду които обири в огромни размери. Проявиха доста огромна нелегалност за осъществяване на кражбите Установено е придвижването на колите и в други области в страната
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР